Wedstrijd: KESTEREN 1 - SCR 1

Datum: 19 augustus 2017
Status: vriendschappelijk

Eindstand: 2-3
Ruststand: 2-3
Scoreverloop: 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3

Doelpuntenmaker(s): Thijs van der Lee, Martijn Winters, Dennis Veldhuizen

Opstelling SCR 1

Keeper: Michael van Lent
Verdediging: Robert van de Laan (55), Marvin Verbeek, Sven Quint (47), Mark Veld

Middenveld: Hans van Blijderveen (48), Roderik Kieft, Jeroen Veldhuizen, Martijn Winters (65)
Aanval: Thijs van der Lee, Dennis Veldhuizen (80)

Wissel: Xander van de Wild (48), Bas van Ekeren (47), Martin Meurs (55)

Wedstrijdverslag

Voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd Kesteren 1 - SCR 1 had de Rijswijkse selectie 5 trainingen in de benen zitten. De ploeg van trainer Jan de Zoete (Kesteren) begon precies een week geleden en lag daardoor conditioneel iets achter op schema.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg. SCR werd vooral gedwongen te moeten verdedigen, waardoor de ruimtes op eigen helft erg klein bleven. De 0-1 in de 11e minuut van Thijs van der Lee, op aangeven van Hans van Blijderveen, was een schitterend doelpunt maar kwam wel uit de lucht vallen. 

In de 22e minuut maakte Kesteren de terechte gelijkmaker. Vanuit een counter werd de bal schuin achter de Rijswijkse verdediging gespeeld. De Kesterse spits kreeg doorgang tot een 1 op 1 duel met Michael van Lent en faalde niet, 1-1.

Na een half uur spelen controleerde SCR steeds meer de wedstrijd. Roderik Kieft die als diepste middenvelder startte, ging net voor de verdediging spelen en zo kwamen de gasten vaker tot de voetballende oplossing. Toch was het Kesteren die een schitterende aanval opzette en de voorsprong te pakken kreeg, 2-1.

Vlak voor rust zetten de Rijswijkers de wedstrijd naar hun hand. Binnen 2 minuten (44e en 45e minuut), scoorde de ploeg van de nieuwe trainer Bertho van Neerbos twee maal. Eerst was het Martijn Winters met een mooi gecontroleerd schot (assist Dennis Veldhuizen), en een minuut later was het Veldhuizen zelf die de 2-3 op het bord zette (assist Mark Veld).

In de 2e helft wisselden beide trainers een aantal spelers maar tot doelpunten leidde dit niet meer. Waar SCR veruit de beste kansen creëerde in het 2e bedrijf, wist Kesteren in de laatste 10 minuten een klein slotoffensief eruit te persen. Zoals gezegd bleef het bij 2-3. 

Volgende week zaterdag speelt SCR haar 2e, tevens laatste, vriendschappelijke wedstrijd in Meteren bij MVV '58. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.