Wedstrijd: MVV '58 1 - SCR 1

Datum: 26 augustus 2017
Status: vriendschappelijk

Eindstand: 4-3
Ruststand: 2-2
Scoreverloop: 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 4-3

Doelpuntenmaker(s): Dennis Veldhuizen, Hans van Blijderveen, Thijs van der Lee

Opstelling SCR 1

Keeper: Jordy van de Weerd
Verdediging: Hans van Blijderveen (55), Jeroen Veldhuizen, Martin Meurs (30), Mike van de Ven
Middenveld: Maarten Ahlers (60), Roderik Kieft, Peter Vernooij, Charles van Oort
Aanval: Thijs van der Lee, Dennis Veldhuizen
Wissel:
 Sven Quint (55), Xander van de Wild (60), John Laponder (30)

Wedstrijdverslag

Net als in de eerste vriendschappelijk werd ook de tweede wedstrijd beslist in 2 minuten. Echter tegen MVV '58 uit Meteren viel de uitslag negatief uit in plaats van positief. 

Net als vorige week startte de tegenstander sterk aan de wedstrijd en wist SCR geen vuist te maken om voetballend gelijkwaardig te kunnen zijn. Tot aan de 1-0 in de 18e minuut, leek de thuisploeg er vandaag met grote cijfers overheen te walsen. Na dit vroege doelpunt kwam er iets meer pit in het team van SCR en werden de duels vaker maar ook beter opgepakt. Dit resulteerde vanaf dat moment in twee gelijkwaardige ploegen met meer voetbal op de Meterense helft. Enkele mooie aanvallen werden afgewisseld met slordig balverlies en veel omschakel momenten.

In de 25e minuut werd een mooie aanval opgezet door de Rijswijkse ploeg. Roderik Kieft zette via een strakke pass de aanval op en bracht Dennis Veldhuizen in stelling die niet faalde, 1-1. Nog geen 3 minuten later stond de 1-2 op het bord. Een diepe steekbal over de rechterkant door doelpuntenmaker Veldhuizen werd keurig afgerond door Hans van Blijderveen.

Toch gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten. Tijdens zijn debuut in het eerste elftal, leek de prima keepende Jordy van de Weerd een keer grabbelen waardoor de 2-2 een feit was.

Na rust was het spel slordig en kon SCR geen vuist maken. Er werd veel balverlies geleden waardoor beide ploegen steeds meer de lange bal hanteerde. Op het moment dat de wedstrijd tot een bedenkelijk niveau was gedaald, kreeg SCR een strafschop toegewezen. Thijs van der Lee eiste de bal op en schoot feilloos raak, 2-3.

In de 88e en 92e minuut werd de wedstrijd volledig onnodig uit handen gegeven. MVV '58 dat op dat moment eigenlijk alleen maar gevaarlijk was uit "dode spelmomenten" wist de achterstand toch nog om te buigen in winst, 4-3.

Vanaf volgende week gaan de bekerwedstrijden van start. SCR start op zaterdag 2 september thuis om 17:00 uur. 3e Klasser Sparta '30 is de eerste tegenstander in een poule van 3 teams.