Wedstrijd: SCR 2 - Nieuwkuijk 4

Datum: 3 september 2017
Status: beker

Eindstand: 2-1
Ruststand: 1-1
Scoreverloop: 1-0, 1-1, 2-1

Doelpuntenmaker(s): Mark Veld, Sven Quint

Opstelling SCR 2

Keeper: Wesley Broekhuizen
Verdediging: John Laponder, Dennis Nobel, Ronald van Mourik, Niels UIjttewaal
Middenveld: Peter Vernooij, Tries Blijderveen, Erik Uijttewaal, Mark Veld
Aanval: Robert van Dee, Sven Quint
Wissel:
 Matthijs Nobel, Jack Lansdaal

Wedstrijdverslag


SCR 2 heeft in de eerste bekerwedstrijd een krappe, maar verdiende overwinning geboekt op Nieuwkuijk 4. In Rijswijk werd het door doelpunten van Mark Veld en Sven Quint 2-1 voor de Rijswijkers.

SCR had het betere van het spel, maar had moeite om echt uitgespeelde kansen te creëren. Nieuwkuijk was in de tegenstoot vaak gevaarlijk met diepe ballen. Een dood spelmoment na ongeveer een kwartier spelen brak de wedstrijd open. Robert van Dee nam vanaf links een corner en bracht deze bij Tries van Blijderveen. Van Blijderveen had in China schijnbaar wat van de Aziatische vechtkunst opgestoken en bracht de bal met een karatetrap bij Mark Veld, die van dichtbij de bal hoog in het doel kopte: 1-0. SCR bleef daarna aanvallen, maar had moeite om het de keeper van Nieuwkuijk echt moeilijk te maken. Aan de andere kant was keeper Wesley Broekhuizen nog wel belangrijk met een redding op een intikker in de korte hoek. Hierdoor ging SCR 2 met een 1-0 voorsprong de thee opzoeken. Niels Uijttewaal was inmiddels al uitgevallen met een blauw en dik oog. Dat wordt lachen als hij straks iemand voor een geweldsdelict moet verdedigen in de rechtzaal...

Na rust bleef SCR de betere ploeg en was Nieuwkuijk af en toe gevaarlijk met een uitval. Zo ook de spits die alleen op keeper Broekhuizen af mocht. Gelukkig deed hij een 'Bert van Soestje' en ging hij oog-in-oog met Broekhuizen onderuit. Uiteindelijk kwam Nieuwkuijk wel langszij. Na een scrimmage in de zestien kon de trekker overgehaald worden: 1-1. Met nog zo'n 20 minuten op de klok kwam SCR weer verdiend op voorsprong. Na een mooie aanval belandde de rebound uiteindelijk bij Sven Quint. Die bedacht zich geen moment en plaatste de bal met een mooie dropkick in de verre hoek: 2-1. SCR ging hierna op zoek naar meer en was nog dichtbij via Robert van Dee (schot voorlangs) en Peter Vernooij (zijnet). Hierdoor bleef het uiteindelijk bij 2-1 en mocht SCR 2 de welverdiende overwinning gaan vieren.


A.s. zondag 10 september staat de volgende bekerwedstrijd op het programma: in een uitwedstrijd is Beesd 3 om 12:00 de tegenstander.